Home

Mijn naam is Eef van Toorn, geboren, inmiddels gepensioneerd en woon nog steeds met heel veel plezier in Tiel
Ik ben pas op latere leeftijd in aanraking gekomen met kunstschilderen. In eerste instantie met schets- en tekenwerk, maar werd al snel gegrepen voor het schilderen van stillevens. Vooral voor mijn ontspanning en plezier ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen en altijd enthousiast blijven schilderen.
Als autodidact kunstschilder ben ik doorlopend op zoek naar mogelijkheden om mijn technieken te verbeteren. Mijn voorliefde ligt voornamelijk vanuit zowel het onderwerpen als de technieken bij het schilderen van realistische stillevens in olieverf. Realistische stillevens zijn voor mijn een onuitputtelijke inspiratiebron. De balans, rust en stilte die mijn schilderijen uitstralen wordt als zeer prettig ervaren.  Ben zeer geïnspireerd door schilders als
Henk Helmantel en Eric de Vree.
Ook meer moderne stillevens met bijvoorbeeld groente en fruit gecombineerd met glas en water hebben nu mijn aandacht. Ook hierin vind ik de aanwezigheid van rust in mijn werk belangrijk.
De afgelopen periode ben ik ook regelmatig bezig met het boetseren van compacte bronzen beelden. Vooral dieren inspireren mij tot realistisch werk. Ook hierin stort ik mijzelf vol overgave en wil het beste eruit halen zodat het resultaat en de reacties mijn plezier en ontspanning verder uitdaagt om door te gaan en mijzelf verder te ontwikkelen.


Eef van ToornOver mij